Испания премахва почти всички COVID ограничения

  • 04 октомври 2021 13:48

  • 734
  • 1
Испания премахва почти всички COVID ограничения
© GettyImiges

От днес регионът на Мадрид премахва и последните ограничения, които бяха въведени по време на COVID пандемията. Това стана, след като в Испания беше отчетено излизане от петата вълна и регистрирана кумулативна честота от 58 случая на 100 000 жители.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Единствено във възрастовата група под 12 години все още остават над 100 случая на 100 000 жители, но с напредването на процеса на ваксинация, здравните власти са убедени, че ще овладеят заболеваемостта, предава БНР.

Близо 78% от цялото население на Испания вече е напълно ваксинирано, което позволява и отпускането на мерките, отбелязват правителствени източници.

В Мадрид регионалният премиер Изабел Диас Аюсо обяви, че баровете, ресторантите и дискотеките от 4 октомври нямат ограничения в капацитета си и работното време.

В Испания смекчават ограниченията от днес

Разхлабват се мерките и в старческите домове, където вече ще е разрешен физически контакт между възрастните хора и техните семейства.

Подобряващата се епидемична обстановка е причина за отпадането на ограниченията във всички автономни региони, като затова те, заедно с централното Министерство на здравеопазването, приеха единодушно решение да разрешат на клубовете отново да продават билети за 100% от капацитета на футболните стадиони и за 80% за баскетболните мачове.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.04 | 14:05

1
Да отменят и извънредното положение.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини