Принц Андрю е получил документите за заведеното срещу него дело за изнасилване

  • 29 септември 2021 20:36

  • 1127
  • 2
Принц Андрю е получил документите за заведеното срещу него дело за изнасилване
© Getty Images

Британският принц Андрю потвърди, че е получил чрез свой адвокат документите за заведено в САЩ дело срещу него за изнасилване, с което отпадат пречките пред съдебните процедури по случая от последните няколко седмици, съобщи Асошиейтед прес.

Потвърждението е подписано от адвоката на британския принц, одобрено е от федерален съдия в Манхатън и е вписано в съдебния регистър във вторник.

В документите се посочва, че принц Андрю е оспорвал иска. Три дни след телефонен разговор с адвокатите на 21 септември е било подписано споразумението за потвърждение.

В иска си американката Вирджиния Джюфре твърди, че принц Андрю я насилвал многократно през 2001 г., когато тя била под 18 години. Адвокатът му определи обвинението като "безпочвено".

Връчването на документите по заведен иск в САЩ обикновено е рутинно, но се усложнява, когато ответникът живее извън страната. Съдия трябва да се увери, че ответникът е редовно осведомен за обвиненията и разполага с достатъчно време, за да им отговори. Синът на кралица Елизабет Втора трябва да депозира отговор на твърденията в иска на Джюфре до 29 октомври.

Адвокатите на Джюфре уведомиха съдията, че са връчили документите на принц Андрю по различни начини, макар и не пряко и лично на него. Висшият съд в Лондон дори се включи в процедурата, като прие искане от адвокатите на ищцата официално да се свържат с принц Андрю и да го уведомят за иска.

Адвокат Андрю Бретлър от Лос Анджелис, приел документите от името на принц Андрю, заяви в съда този месец, че твърденията на Джюфре са "безпочвени, неприложими и потенциално незаконни". В края на 2019 г. принц Андрю заяви в предаването "Нюзнайт" на Би Би Си, че никога не е правил секс с Джюфре.

Според Бретлър принц Андрю не може да бъде съден, защото преди е имало друго подобно дело в САЩ, което било решено и което "освобождава клиентът ни от всякаква отговорност". Споразумението по това дело от 2009 г. все още е секретно, предава БТА.

Борислава Борисова
1127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
няма как

2021.09.30 | 09:31

2
пари трябва да се изкарат както от престарели 40 годишни парантии така и от адвокати така и от журналисти за скандални новини СЪД ТЕЛЕВИЗИЯ СЕКРЕТАРКИ ТЕЛЕФОНИ даже и след 20 г случая е актуален

2021.09.29 | 21:06

1
А като млад колко беше хубав малко му е малък но пак бих подксачала върху него

Добави коментар

Водещи новини