Кипър извади четири страни от червения списък на заболеваемост от COVID-19

  • 27 септември 2021 20:38

  • 931
  • 0
Кипър извади четири страни от червения списък на заболеваемост от COVID-19
© Pixabay

Кипърските власти взеха решение да променят епидемичния статут на четири страни в последната седмична категоризация на страните според заболеваемостта от КОВИД-19, съобщава агенция ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

В документа на Министерството на здравеопазването на Кипър Франция, Испания, Нидерландия и Уругвай са преместени от червената в оранжевата зона, от която неваксинирани граждани могат да посещават Кипър с тест, направен в страната на отпътуване не по-късно от 72 часа преди полета за Кипър, предаде БТА.

В новия списък, който ще влезе в сила от 30 септември, в зелената зона ще останат само седем държави, в оранжевата ще са общо 22, вместо досегашните 18, а в червената - 30 държави, вместо 36 досега. Освен четирите споменати страни, в червената зона досега се намираха и Босна и Херцеговина и Молдова, които в новия списък отсъстват.

Промените в класификацията на страните от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство се извършват от кипърските власти въз основа на решенията на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, а от останалите държави - въз основа на преценката на Отдела за епидемично наблюдение на министерството

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини