Британското правителство опитва да облекчи кризата с горивата

  • 27 септември 2021 06:52

  • 1060
  • 2
Британското правителство опитва да облекчи кризата с горивата
© Pixabay

Британското правителство ще прекрати действието на закона за конкуренцията, за да позволи на петролните компании да се фокусират върху доставките за бензиностанциите след настъпилото паническо зареждане с горива, съобщава БНР. 

Както поясни министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг, този ход ще улесни компаниите да споделят информация и да дават приоритет на най-нуждаещите се части от страната. Министрите освен това обмислят намеса на армията за решаване на продоволствената криза. Всичко това все очаква да бъде осбъдено на извънредна среща на кабинета днес. 

Асоциацията на петролните търговци на дребно предупреди, че около две трети от нейните членове нямат гориво, а останалата част са само с ограничени запаси или пред изчерпване на запасите. 

Куази Куартенг уточни, че в рафинериите има много гориво, но проблемът е в снабдителната верига. 

Недостигът на шофьори предизвика проблеми в редица сектори на икономиката през последните месеци, от супермаркетите до веригите за бързо хранене. В събота правителството обяви, че ще позволи издаване на временни визи до Коледа за 5000 шофьори от чужбина на цистерни и на камиони за доставка на храни и на 5500 работници в птицефермите, за да се ограничат отрицателните последици през празничния новогодишен период. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1060 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.27 | 08:49

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
Макйя ви трън

2021.09.27 | 08:30

1
Фък дЪ бритиш пипЪл......

Добави коментар

Водещи новини