30% от новите случаи на коронавирус в Гърция са деца

  • 24 септември 2021 12:34

  • 281
  • 0
30% от новите случаи на коронавирус в Гърция са деца
© Pixabay

Около 30 процента от случаите на коронавирус, които се установяват в Гърция, са деца на възраст 4-18 години, каза пред телевизия Скай ръководителят на гръцката национална служба по обществено здраве Панайотис Аркуманеас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Той заяви, че епидемичната ситуация в страната е под контрол, а пандемията показва известен спад. В общия брой на новите случаи се наблюдава спад със 7 процента, въпреки че през последната седмица е направен рекорден брой тестове - 1,3 милиона.

Бум на заразените с COVID-19 деца в Гърция

Очакванията са през следващите две седмици броят на дневните случаи на заразяване да остане на същите равнища - 2 - 2,5 хиляди.

Аркуманеас обаче изрази безпокойство от положението в Северна Гърция, където степента на ваксинация е по-ниска и съществуват опасения от взрив на разпространението на вируса.

На въпрос как могат да бъдат убедени гражданите да се ваксинират, Аркуманеас каза, че ясното послание е, че ваксините спасяват животи и трябва "да слушаме специалистите, а не социалните медии".

При население около 11 милиона напълно ваксинирани са малко над 6 млн. жители на Гърция, а 6,4 млн. са получили поне една доза от ваксините, показват официалните данни. В страната вече са поставени и почти 20 хиляди подсилващи трети дози. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини