Британското правителство обмисля как да се справи с недостига на работници

  • 24 септември 2021 10:04

  • 595
  • 2
Британското правителство обмисля как да се справи с недостига на работници
© Pixabay

Британският министър на околната среда Джордж Юстъс заяви, че правителството разглежда варианти за справяне с недостига на работна ръка в хранително-вкусовата промишленост.

Ръководители в бранша предупредиха, че страната я очаква "паническо пазаруване" и празни рафтове с наближаването на Коледа, ако не се реши проблемът с вакантните работни места, съобщава БНР.

В Германия: Нуждаем се от около 400 хил. емигранти

До този момент правителството упорито настояваше работодателите да инвестират в местна работна сила за решаването на проблема с недостига на работници, така че за първи път има изявление на министър, че започва да се мисли в друга посока. 

Тревожни сигнали идват не само от хранително-вкусовата промишленост. Брекзит, Ковид-19 и задаващата се енергийна криза предвещават трудна зима.

Страх от предколеден хаос в магазините на Острова

Националният фермерски съюз отново призова за издаване на временни визи за чужденци, което ще улесни работодателите да наемат работна ръка. По данни на съюза в хранително-вкусовата промишленост има поне 500 000 свободни работни места. Голяма е кризата и със шофьорите на камиони – недостиг от около 100 000. Вчера няколко бензиностанции на "Бритиш петролиъм" бяха затворени именно поради недостига на шофьори на цистерни за зареждането им с гориво.

Последвайте канала на

Весела Найденова
595 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
da

2021.09.24 | 13:20

2
da вземат боко да им оправи хауса.
Мунчо лудия

2021.09.24 | 11:22

1
Само като сменят правителството може и да се оправят. Тоз лудия Борко за никъв .уй не става

Добави коментар

Водещи новини