Борис Джонсън: Отношенията ни с Франция са изключително важни, любовта ни към Франция е "неизкоренима"

  • 20 септември 2021 06:55

  • 736
  • 0
Борис Джонсън: Отношенията ни с Франция са изключително важни, любовта ни към Франция е "неизкоренима"
© Getty Images/Guliver

Ние сме много, много горди с отношенията си с Франция. Любовта ни към Франция е неизкоренима, заяви британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, цитиран от Ройтерс.

Премиерът се опитва да изглади отношенията с Франция, след като сделка между САЩ, Великобритания и Австралия за доставка на ядрени подводници разгневиха Париж, посочва агенция Блумбърг.

Обединеното кралство и Франция работят по съвместни военни операции в Мали и в балтийските страни, както и по програма за симулирани ядрени изпитания, е казал според Блумбърг още Джонсън на път за Ню Йорк.

Британският премиер отпътува на четиридневно посещение в САЩ заедно с висши членове на правителството, за да призове световните лидери, участващи в общото събрание на ООН, да предприемат спешни действия срещу климатичните промени преди световната среща на върха за климата в шотландския град Глазгоу през ноември, посочва Асошиейтед прес.

Очаква се днес Джонсън да бъде домакин заедно с генералния секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно на среща за климатичните промени, на която ще призове световните лидери да спазят ангажиментите си и да предприемат конкретни действия по отношение на въглищата, автомобилите и залесяването.

За вторник е предвидена среща на британския премиер с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Белия дом. Докато е в САЩ, Джонсън ще се срещне също с бразилския президент Жаир Болсонаро и с основателя на "Амазон" Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф, допълва БТА.

Весела Найденова
736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини