ЕС призна албанските сертификати за ваксинация

  • 16 септември 2021 08:35

  • 321
  • 1
ЕС призна албанските сертификати за ваксинация
© Getty Images/Guliver (архив)

Европейската комисия призна албанските сертификати за ваксинация срещу COVID -19 като еквиваленти на цифровото удостоверение в рамките на съюза. Решението влиза в сила незабавно.

Албанските сертификати ще бъдат интегрирани в цифровата система на ЕС и приети като издадени от съюза.

Косово: Иск в Конституционния съд срещу правителствено решение за COVID сертификати

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рендерс заяви, че досега са издали 420 милиона документи и 42 държави, включително 15 извън ЕС, участват в системата за дигитални сертификати за ваксиниране срещу COVID -19 на Европейския съюз.

Броят на заразените в Албания расте през последните няколко седмици. Нови 995 случая са регистрирани за ден при последните тестове, извършени в страната.

От началото на пандемията в Албания до момента са установени 158 431 заразени, а 2553 са смъртните случаи, причинени от коронавируса - по данни на Световната здравна организация. Според World in Data напълно ваксинирани са 24,8 % от гражданите на Албания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.16 | 09:50

1
Няма такова нещо като Албански сертификат. Всички сертификати са с общ цифров формат, наложен от комитета по цифрова идентичност на оон. Ужким тече процес на присъединяване, а се сглобява глобалната биометрична система за идентификация.

Добави коментар

Водещи новини