Папата изключи възможността Римокатолическата църква да благославя еднополови бракове

  • 15 септември 2021 20:04

  • 645
  • 4
Папата изключи възможността Римокатолическата църква да благославя еднополови бракове
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март днес отново изключи възможността Римокатолическата църква да благославя еднополови бракове. Той направи това изявление пред журналисти по време на пътуването си със самолет от Словакия за Рим, предаде ДПА.

Бракът е тайнство и Църквата няма власт да го промени, каза папата. Той добави, че е важно да се помогне на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но без да се налага на Църквата нищо, което не може да направи.

Европарламентът: Еднополовите бракове трябва да бъдат признати в целия ЕС

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март спомена регулирането на този въпрос в някои държави като пакта за гражданска солидарност във Франция, който разрешава гражданско съжителство на еднополови двойки.

Ако двама души от един и същи пол искат да прекарат живота си заедно, правителствата имат начини да ги подкрепят чрез граждански процедури. "Но бракът си е брак", каза Светият отец.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март каза днес, че е против абортите, които според него са "убийство". Той обаче заяви, че не иска американските епископи да отказват да дават причастие на президента Джо Байдън и други политици само защото подкрепят абортите, за да не се смесва политика и религия, предаде Асошиейтед прес.

Папата добави, че никога не е отказвал причастие на никого, но и никога не е го е давал съзнателно на политик, който е привърженик на абортите. Светият отец призна, че веднъж е дал причастие на жена, която след това му споделила, че е еврейка.

Запитан от журналисти за скептично настроените спрямо ваксините и противопоставящите се на задължителната ваксинация хора Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март заяви днес, че не разбира защо хората отказват да се ваксинират срещу КОВИД-19, добавяйки, че човечеството "има история на приятелство с ваксините" и подчерта, че е нужна спокойно проведена дискусия, за да бъдат убедени скептиците.

Папа Франциск: Да се ваксинираш срещу COVID-19 е акт на обич

Папата припомни, че от десетилетия хората са били ваксинирани срещу морбили, заушка и полиомиелит "и никой не е казал нищо по този въпрос.

Радина Лазарова
645 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГОВОРИ СЕ ЧЕ КАТО МЛАД Е БЛИЗАЛ ЗАХАРНО ПЕТЛЕ!

2022.05.17 | 19:51

4
папата и да иска да благославя еднополови бракове не може, защото е възрастен, не става за активен, нито пък за пасивен. това че не благослява всички видове бракове е негов голям грях! ГОВОРИ СЕ ЧЕ КАТО МЛАД Е БЛИЗАЛ ЗАХАРНО ПЕТЛЕ!

2021.09.16 | 03:02

3
Така е,брак си е брак между мъж и жена.И правилно,да установят граждаски процедури за съжителство на двамс от един пол.Толкова много двойки мъж и жена живеят съвместно без брак и имат деца,а еднополовите зор зорна " брак".
Око

2021.09.15 | 22:16

2
Папата да се помоли за отговори: Защо Христос е изгонил търговците от храма, продаващи животни осиращи светилището. Сегашните търговци са обърнали хората на животни, защото печалбата не мирише а вони и смърди на трупове въпреки ваксинация. Папата и попове да проповядват от минарета. Мюфтии и Имами да проповядват пред църкви за спасение. Все още може вярата и спасението да се върне, ако се иска истински от всички. Всичко друго е търговия и лайка. в храма. Папата е заложник на печалбари тип ТВ-шоу-БГ и Амазон-премиери. Светът да не бърза.
филанкиши

2021.09.15 | 20:58

1
Лъжеш РЕПТИЛЧО!

Добави коментар

Водещи новини