Британският здравен министър не изключва на 100% нов локдаун

  • 15 септември 2021 13:09

  • 418
  • 1
Британският здравен министър не изключва на 100% нов локдаун
© Getty Images

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че главният критерий за това дали да се завърнат някои от строгите ограничителни мерки в борбата срещу Covid-19 ще бъде степента на затрудняване на националното здравеопазване, предаде БНР.

„Зимният план“ на правителството за справяне с пандемията продължава да е широко обсъждан.

Здравният министър Саджид Джавид заяви тази сутрин по Би Би Си, че министрите не искат да се стигне отново да претоварване на здравната система, така че ще бъдат следени различни фактори като хоспитализирането, напрежението за службите на Бърза помощ, наличието на достатъчно медицински персонал.

На пряк въпрос дали британците ще станат свидетели отново на локдаун, Джавид каза, че никой не иска локдаун, но би било безотговорно за всеки здравен министър по света да изключи тази опция на 100 процента.

Борис Джонсън днес разкрива плана за справяне с COVID-19 зимата

По-рано по Скай нюз, разяснявайки кризисния План Б на правителството, Джавид наблегна на най-важния момент в План А, а именно довършване на програмата за масово ваксиниране, като най-надежден начин за справяне с пандемията. Според изнесени данни от министъра на здравеопазването, благодарение на ваксините са предотвратени 125 000 смъртни случаи и над 25 милиона заразявания.

По повод на стартирането на най-голяма програма за ваксиниране срещу сезонни грипове Джавид отбеляза, че съвпадането с ваксинирането срещу Covid-19 е идеален вариант, макар и да отчете, че чисто практически това е трудно за изпълнение.

Теодора Александрова
418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.15 | 14:09

1
Добре е, че нямаме система, която да се претовари.

Добави коментар

Водещи новини