Драстични глоби в Кипър за неспазване на противоепидемичните мерки

  • 12 септември 2021 12:44

  • 1120
  • 1
Драстични глоби в Кипър за неспазване на противоепидемичните мерки
© Pixabay

Драстични глоби налагат в Кипър на компании и физически лица за неспазване на въведените мерки срещу разпространението на коронавируса. Над 3500-4000 проверки на денонощие извършва полицията в Кипър.

Рекордни суми от по 8000 евро ще трябва да платят редица търговски обекти, санкционирани заради нарушения на противоепидемичните мерки само за последните дни тази седмица.

С най-високата глоба са ударени компания и супермаркет в кипърската столица, в които при проверките са установени служители, работещи без задължителния коронавирусен „безопасен пропуск” (SafePass). Заради същото нарушение супермаркет в Лимасол се разделя с 3000 евро.

Заради хванати от полицията клиенти без „безопасния пропуск“ глоба от 8000 евро „спечели“ магазин за дрехи в Никозия, а супермаркет в столицата - 4000 евро.

Бизнес в Никозия бе ударен с 8000 евро глоба за това, че не проверява клиентите си за притежаване на SafePass.

Сертификатът SafePass удостоверява ваксиниране, преболедуване на вируса или тест на всеки 3 дни.

4000 евро струва на супермаркет в Ларнака неносенето на маска от неговия мениджър.

По 8000 евро глоба ще броят два известни нощни клуба в Никозия и Лимасол, в които при полицейската проверка е имало танцуващи посетители, а това е забранено от действащите мерки за безопасност срещу коронавируса.

Многобройни са наложените глоби в размер от 500 до 1500 евро.

От полицията посочват, че основното нарушение на гражданите е, че не носят маска, която се изисква на закрито и на открито.

Магазини, заведения и други фирми най-често са санкционирани заради служители и клиенти без коронавирусния „безопасен пропуск”. Сертификатът е задължителен за всички работни места в Кипър, посещения на супермаркети, ресторанти, кафенета, молове, църкви, фитнеси, банки, клиентски центрове, в обществения транспорт.

Калина Христова
1120 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.12 | 13:44

1
Досега ви спасяваха от вирус. Днес искат да ви спасят от глоби. Всичко е създадено от тях за вас.

Добави коментар

Водещи новини