Мицотакис обяви мерки срещу поскъпването на тока

  • 12 септември 2021 10:53

  • 614
  • 3
Мицотакис обяви мерки срещу поскъпването на тока
© getty images

С държавни субсидии се спира покачването на цената на тока, заяви на панаира в Солун премиерът Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г..

Срещу високата безработица се увеличава броят на субсидираните работни места. За младежи на възраст до 29 години, които са за първи път започват работа, държавата отпуска по 1200 евро за първите шест месеца, като сумата се разпределя между работодателя и работещия.

Протест срещу антиковид мерките в Солун

Отменя се данъкът на мобилните услуги за младежите и се намалява за останалите потребители. Намалява се данъкът върху фуражите за фермерите. С два пункта пада и данъкът върху приходите на компаниите.

Запазва се и за следващата година нисък данък върху транспорта, част от хранителните стоки и върху туристическите пакети, което дава възможност за по-ниски цени на туристическите услуги.

От опозиционните партии коментират, че с козметични промени не се решават социалните проблеми на гърците.

Според СИРИЗА „очакваното покачване на минималната работна заплата не се състоя".

Социалистите предупреждават, че мерките са недостатъчни за намалена цена на тока и нормални цени на стоките от първа необходимост.

Калина Христова
614 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.09.12 | 11:54

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.12 | 11:48

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.12 | 11:40

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини