Шотландия въвежда ваксинационен сертификат от 1 октомври

  • 09 септември 2021 21:55

  • 1126
  • 3
Шотландия въвежда ваксинационен сертификат от 1 октомври
© gettyimages

Парламентът на Шотландия гласува в подкрепа на въвеждане на ваксинационни сертификати за коронавируса с цел получаване на достъп до определени събития и до определени места, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26468

Мярката ще влезе в сила от 1 октомври. Тя цели да попречи на въвеждането на нови рестрикции в Шотландия и да забави покачването на случаите на зараза с коронавируса, приписвани на новата учебна година, която започна присъствено, поясни шотландската здравна министърка Хумза Юсаф.

Британските власти отмениха карантината за пристигащите от Франция в Англия

Мярката ще насърчи също така и младите да се ваксинират. Сертификати за ваксинация ще се изискват за влизане в дискотеки, посещение на музикални фестивали, за някои футболни мачове. Приложение за смартфони ще позволи да се проверява ваксинационният статут на хората.

Правителството на Борис Джонсън също каза, че обмисля подобна мярка за дискотеките и стадионите в Англия, но не спомена конкретни дати. Всяка от четирите нации, влизащи в състава на Обединеното кралство е компетентна за рестрикциите срещу коронавируса на своя територия.

Подобно на Англия Шотландия това лято отмени ограниченията след дълъг локдаун през зимата. Това стана възможно тогава заради успеха на ваксинационната кампания, но сега тенденцията е изключително обезпокояваща и броят на новозаразените се умножи петкратно за четири седмици.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26468

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1126 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Мутри вън !

2021.09.10 | 06:52

2
НАЛИ ВСИЧКО бЕШЕЖКОнспирАциЯ бе , ковИД ИДИ.ОТИТе? Следва и СЕРТиФИкат за чиПИРАНе , ЩОТО БЕЗ Него и вмагаЗИна Няма даи пускат.

2021.09.10 | 07:35

3
Спокойно бе човек, вдигнал си май кръвното. Бързо слизай в мазето. Ще ти звънна като си отиде чичо вирус!

2021.09.09 | 23:46

1
Я каква изненада.

Добави коментар

Водещи новини