Глигани скараха италиански управници

  • 03 септември 2021 15:38

  • 638
  • 0
@robertogiancola0

♬ suono originale - roberto giancola
© Getty (архив)

Глигани станаха повод за караница между кметицата на Рим Вирджиния Раджи и губернатора на областта Лацио (чиято столица е Рим) Никола Дзингарети, предаде РИА новости.

Управничката на Вечния град обвини ръководителя на Лацио, че е отговорен за масово плъзване на диви свине по улиците на Рим. "Властите в Лацио не са предприели никакви мерки по ограничаването на броя на животните в селски и горски местности. Заради това десетки животни се разхождат безпрепятствено и застрашават живота и здравето на жителите на града и туристите", заяви тя.

От управата на Лацио от своя страна отговориха: Искаме да напомним на госпожа Раджи, че организацията и провеждането на мероприятия по лов на диви животни, с цел ограничаване на популацията им, са в компетенцията на общинските власти. Следователно, последните са задължени по закон да организират и провеждат съответните мероприятия.


"Кметицата, след като получи отговора, се обърна към местна прокуратура за разрешаване на казуса", допълни цитираната медия.

Според представител на италианска селскостопанска асоциация в страната има около 2,3 милиона глигана. "Заради локдауните през миналата и тази години популацията се е увеличила с приблизително 20 процента", казаха от организацията пред руската информационна агенция.

РИА Новости разказа за инцидент в северната част на Рим, станал през май. "Тогава стадо глигани нападна жена и ѝ взе пазарска чанта с хранителни продукти", посочи медията.

Глигани стреснаха белградчани

Последвайте канала на

Валери Зайцев
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини