Три дни ще се прощават с Микис Теодоракис

  • 02 септември 2021 17:19

  • 1052
  • 0
Три дни ще се прощават с Микис Теодоракис
© Getty (архив)

"Церемонията по изпращането на световноизвестния гръцки композитор Микис Теодоракис в последния му път ще се състои на 7 – 9 септември в главния храм на Еладската православна църква "Благовещение на Пресвета Богородица" в Атина", това написа местният в. "Прототема".

"Опелото ще започне в 15 часа (съвпада с българското време). Хората ще могат да се преклонят пред тленните останки на твореца и на 8 и на 9 септември. По време на церемонията ще бъдат спазвани всички санитарни мерки", допълни изданието.

Гърция обяви тридневен траур в памет на композитора Микис Теодоракис

"Мястото, където ще бъде погребан Теодоракис, все още не е определено. Вероятно последният дом на музиканта ще бъде в местността Галаттас (област Хания на остров Крит). Там са погребани неговите родители и любимият му брат", написа още "Прототема".

"Самият композитор е изразил желанието си да бъде погребан в Галатас. Той е изпратил писмо до генералния секретар на Гръцката комунистическа партия Димитрис Куцумбас. "Аз прекарах най-зрелия период от живота си под знамето на ГКП и искам да напусна този свят като комунист", е подчертал творецът, молейки лидера на формацията да уреди въпросите, свързани с неговото неговото погребение", добави вестникът.

Почина легендарният композитор Микис Теодоракис

"Тедорокис бе член на ГКП. Той бе издигнат за кмет на Атина през 1978 г. Композиторът стана депутат от тази политическа сила в гръцкия парламент през 1981 и 1985 г.", припомни изданието

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини