81-годишен е арестуван заради писма със заплахи до премиера на Каталуния

  • 20 август 2021 13:37

  • 395
  • 0
81-годишен е арестуван заради писма със заплахи до премиера на Каталуния
© Getty Images

Каталунската полиция арестува 81-годишен мъж с обвинение, че е автор на няколко заплашителни писма, които са били изпратени до регионалния премиер Пере Арагонес и още няколко лидери на Движението за независимост на Каталуния, съобщи БНР. 

От месец май до сега полицаите са прихванали три писма със заплахи за саморазправа. Те са били адресирани до премиера Пере Арагонес и някои от колегите му, но не са успели да стигнат до тях, заради бързата работа на службите.  При започналото разследване е установено, че на едно от писмата е имало пощенска марка от Манреса (Барселона). То е било написано на ръка и това е улеснило установяването на подателя. 

Каталунски съд: Полицейският час в Барселона да се отмени

При обиск в къщата му са открити 11 огнестрелни оръжия. Три от тях са били с къса цев и седем - с дълга, като всички били лицензирани.  Писмата мъжът е подписвал с лозунга "Испания, Антинезависимост и действие". 

При ареста са му повдигнати обвинения за престъпление по идеологически причини.  По-късно е освободен под гаранция до започване на делото срещу него.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини