Путин изпраща на Гърция още самолети за гасене на пожари

  • 09 август 2021 21:24

  • 5161
  • 1
Путин изпраща на Гърция още самолети за гасене на пожари
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е приел днес молба на Гърция за предоставяне на още самолети за гасене на пожари за справяне с огромните горски пожари, бушуващи в няколко района на страната, съобщава в. Катимерини", цитиран от БТА.

Москва ще изпрати на Гърция два самолета Ил-76 за гасене на пожари и два хеликоптера Ми-8. "Отговорът ще бъде незабавен", посочи в Туитър руското посолство в Гърция.

Молбата е била отправена от премиера Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. и от външния министър Никос Дендиас, отбелязва посолството. Русия вече е изпратила един самолет Бе-200 в Гърция, който участва в операциите за гасене на горските пожари на остров Евия.

Същевременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу е заявил днес в телефонен разговор с гръцкия си колега Никос Дендиас, че Турция ще изпрати на Гърция два самолета за гасене на пожари, съобщава в."Дейли Сабах".

Благодарих на Чавушоглу, след като той ме информира, че два турски самолета за гасене на пожари ще бъдат изпратени в Гърция, тъй като, както той добави, горските пожари в Турция сега са под контрол, е написал Дендиас в Туитър.

Гърция продължава да се бори с пожарите

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5161 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.10 | 09:15

1
Междувременно в Сибир, където ще е новата столица според Шойгу, гори така, че пушекът е стигнал до Канада през Северния полюс.

Добави коментар

Водещи новини