Експеримент в Германия проверява безопасен ли е клубният живот

  • 07 август 2021 20:56

  • 1745
  • 1
Експеримент в Германия проверява безопасен ли е клубният живот
© Getty Images

Пилотният проект, с който да бъде оценена безопасността от отварянето на известните берлинските нощни клубове, е обещаващ, предадоха БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Танците на закрито остават забранени в Германия, но проектът "Reboot Clubculture" проучва възможностите за известната берлинска клубна сцена.

Шест нощни клуба участват в проекта през този уикенд. Хората могат да танцуват в тях без социално дистанциране или маски, но трябва да представят на входа отрицателен резултат от PCR тест, независимо дали са ваксинирани, или не.

Създадени са специални пунктове за PCR тестове. Снощи са направени повече от 2000, като няколко от тях са положителни и билетите са блокирани, каза Флориан Кайнцингер от Think.Health Hygiene Solutions.

Първите участници в проекта влязоха в клубовете снощи и с облекчение свалиха маските си. "Клубната култура е част от ДНК на града", обясни той.

Нощните клубове в Берлин бяха затворени преди година и половина, за да бъде ограничено разпространението на новия коронавирус . Те реагираха с различни инициативи, например стриймваха музика от празни дансинги, за да могат хората да танцуват в домовете си.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
1745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.07 | 22:18

1
Фашисти, знаем ги вашите експерименти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини