Двама заподозрени подпалвачи заловени в Сицилия, пламъци бушуват в Южна Италия

  • 03 август 2021 16:01

  • 651
  • 0
Двама заподозрени подпалвачи заловени в Сицилия, пламъци бушуват в Южна Италия
© Getty Images/Guliver

Сицилианската полиция съобщи днес, че е арестувала двама мъже, заподозрени в разпалването на горски пожари на острова, предаде ДПА, цитирана от от БТА.

Двамата, на 80 и 25 години, са били заловени вчера. Те са заподозрени в разпалването пожар в планините Монти Неброди, район в Сицилия, части от който влизат в състава на национален парк. Полицията добавя, че няколко дни преди това е арестувала друго лице за същото престъпление.

Палежите, особено в условията на продължаващата гореща вълна и суша, са посочени като причина за много от горските пожари, обхващащи адриатическото крайбрежие и острови на Италия.

Рано тази сутрин аварийните служби потвърдиха, че извършват 1130 пожарогасителни операции в цялата страна. Противопожарни самолети са били разположени в района на Калабрия, в далечния юг на Италия, както и в някои други места. Пожарите в Сицилия, Сардиния и по адриатическото крайбрежие на континента са достигнали райони, популярни сред почиващите, а в някои случаи са достигнали и до плажа.

Горски пожари бушуват и в Западна Сърбия

Днес органите за гражданска защита в Сицилия прогнозират повишен риск от пожари за северната част на острова. Експертите предупреждават и за гореща вълна в района около град Катания в източната част на Сицилия.

Жител на село северно от Катания е казал пред репортер на ДПА, че макар в Сицилия да е горещо всяко лято, такива температури не са нормални.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини