Германия ще изисква доказателство за COVID имунитет или отрицателен тест при пристигане от чужбина

  • 29 юли 2021 20:09

  • 1402
  • 1
Германия ще изисква доказателство за COVID имунитет или отрицателен тест при пристигане от чужбина
© Getty Images/Guliver

Всички пристигащи в Германия от чужбина ще трябва от този уикенд да доказват имунитет срещу COVID-19 от ваксинация или преболедуване или да предоставят отрицателен тест, съобщиха правителствени източници, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27657

Решението бе взето на фона на нарастващите опасения на германските управляващи на регионално и национално равнище, че увеличаващата се заболеваемост в туристическите дестинации може да доведе до четвърта вълна на заразата чрез завръщащите се от почивка германци.

Понастоящем Германия изисква отрицателен тест или доказателство за имунитет само от пристигащите от така наречените рискови зони, зоните с висока заболеваемост и зоните с разпространение на варианти на вируса, които включват Великобритания, Испания и Нидерландия.

Освен това понастоящем правилата се прилагат по различен начин по летищата и сухопътните граници и затова премиерите на германските провинции искат да има по-последователен подход.

Германия регистрира 2768 нови случая на заразяване с COVID

По данни на Института за заразни болести "Роберт Кох" за изминалото денонощие в Германия са регистрирани 3142 нови случая на заразяване с коронавирус.

След бавно начало на ваксинацията Германия бързо премина към масова имунизация и сега 61,3 процента от населението е с поставена поне една доза, което драстично намалява тежестта на заболяването и смъртността, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27657

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1402 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.07.30 | 01:18

1
Олигофрени дойчовски, а по една звезда на Давид няма ли да им слагате на ръкавите да ви... в коронаидиотите малоумни:)))?!?

Добави коментар

Водещи новини