Белгия постига целта за 70 % ваксинирани до началото на август

  • 29 юли 2021 11:03

  • 480
  • 1
Белгия постига целта за 70 % ваксинирани до началото на август
© Getty images (архив)

Белгия ще успее да постигне целта за ваксиниране на 70 на сто от пълнолетните граждани до началото на август, показват данни на местните здравни власти, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26649

До днес изцяло имунизираните са 67,9 на сто, а 83,1 на сто са получили по една доза ваксина. Наскоро в страната започна поставянето на ваксини и на непълнолетни.

984 573 души са със завършен имунизационен цикъл

Данните сочат заовладяване на епидемията, макар в последната седмица да се наблюдава ръст от 17 на сто в броя на приетите в болница. По най-нови данни за седмица в Белгия новата болест отнема живота средно на двама души.

От началото на епидемията в страната над 25 200 души починаха от COVID-19.

Медиите цитират данни на неправителствената организация "Оксфам", според които Белгия е надплатила 796 милиона евро за доставените досега ваксини. Обяснението за този извод е, че препаратите са продавани десет пъти по-скъпо от производствената цена.

От днес отпада забраната за влизане в Белгия на пристигащи от особено опасни по отношение на разпространението на заразата страни, ако идват от друга държава от ЕС. Премахват се ограниченията за броя на посетителите в магазините.

В средата на август ще бъде въведено изискване посетителите на събития на открито с над 1500 души да представят удостоверение за ваксиниране, преболедуване или изследване.

От септември в закритите помещения за спортуване ще бъде задължително поставянето на устройства за измерване на количеството на въглероден двуокис във въздуха. Същата мярка ще се прилага в музеите, кината и театрите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26649

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
480 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Хе

2021.07.29 | 13:21

1
Те сега ще видим, дали се разболяват!

Добави коментар

Водещи новини