Германия въвежда по-строги правила за пристигащите от Испания и Нидерландия

  • 23 юли 2021 19:32

  • 2114
  • 0
Германия въвежда по-строги правила за пристигащите от Испания и Нидерландия
© Getty Images/Guliver

Германия класифицира Испания и Нидерландия като райони с голямо разпространение на коронавируса, което означава, че неваксинираните пътници, връщащи се от тези страни, ще трябва да се поставят под карантина за поне пет дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Решението беше обявено по време на лятната ваканция в Германия, когато много семейства почиват на слънчевите средиземноморски плажове на Испания, на популярния сред туристите остров Майорка или на нидерландското Северно море.

Близо половината германци са получили по две ваксини и карантинните правила няма да важат за тях, но само 2 на сто от лицата под 18-годишна възраст са изцяло ваксинирани, което може да създаде проблеми за пътуващите семейства, отбелязва Ройтерс.

През последните седмици Испания регистрира бързо нарастване на броя на новооткритите случаи. Цифрата нарасна пет пъти от средата на юни до средата на този месец.

Германия отчита 1890 нови случая на коронавирус за последното денонощие

За последните 14 дни Испания отбеляза 624 нови случая на 100 000 души, а Нидерландия - 670, по данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. В Германия тази цифра е 17.

Новите правила влизат в сила във вторник.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
2114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини