Ново земетресение от 4,6 по Рихтер в Егейско море

  • 22 юли 2021 18:30

  • 762
  • 0
Ново земетресение от 4,6 по Рихтер в Егейско море
© pixabay

Земетресение с магнитуд 4,6 е било регистрирано в Егейско море на фона на засилена сеизмична активност в района в последно време, съобщава електронното издание на в. "Хюриет", предаде БТА.

Трусът е регистриран в 17.16 ч. от сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул, според която е бил на дълбочина 11,7 км.

Земетресението е станало на 19 км от югозападното крайбрежие на гръцкия о. Тилос, съобщиха гръцките власти. Няма сведения за пострадали хора и нанесени щети.

Атинският институт по геодинамика отчита същия магнитуд на труса, но според него огнището е било на дълбочина от 10 км. Според сведенията земетресението е почувствано и на о. Нисирос, съобщи "Катимерини".

Това е поредният от серия трусове, които станаха в Егейско море през последните часове. В 4.20 ч. днес бе регистриран трус с магнитуд 4,2 на около 40 км от турския град Карабурун, окръг Измир, съобщиха турски медии. Малко преди това, в 3.48 ч., в същия район е регистриран трус от 4 степен.

Само за час около тези два труса днес турските сеизмолози са засекли четирийсет и седем земетресения в Егейско море, предаде по-рано частната телевизия НТВ.

Турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации /АФАД/ съобщи, че през последния месец са регистрирани общо 284 земни труса, а през последната седмица - 122 труса.

Дирекцията уточни, че днешната поредица трусове произхожда от Лесбоския разлом.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини