Франция: Разследват смъртни заплахи срещу парламентаристи, подкрепящи COVID мерките

  • 21 юли 2021 06:55

  • 29334
  • 4
Франция: Разследват смъртни заплахи срещу парламентаристи, подкрепящи COVID мерките
© Getty Images

Френското правосъдие започна днес разследване на "смъртните заплахи срещу лица на изборни длъжности", които от седмица получават парламентаристи, подкрепили ваксинационните мерки на правителството и въвеждането на здравен пропуск, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25321

Председателят на Националното събрание Ришар Феран беше обявил миналия четвъртък, че е подал сигнал на правосъдието за тези опити за сплашване на парламентаристи, някои от които са внесли жалба, уточни прокуратурата в Париж. По думите на Феран голям брой депутати са били обект на смъртни заплахи, защото са подкрепили представената на 12 юли от президента Еманюел Макрон ваксинационна стратегия за борба срещу нов скок на епидемията от КОВИД-19.

Партията на Макрон в криза заради мерките срещу Covid-19

Имената на заплашваните депутати не се съобщават. Но депутати от президентската партия "Република, напред!" публикуваха в социалните мрежи някои получени съобщения.

"Кажете на останалите депутати да гласуват както трябва, тъй като отсега нататък ще получавате истински куршуми (аз съм въоръжен), внимавайте къде ходите. Никога няма да ни инжектирате с ваксината", се подчертава в едно от съобщенията, адресирано до депутат.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разпореди в петък вечерта на префектите и на силите на реда да засилят мерките за защита на парламентаристите в условията на мобилизация на антиваксърите.

През почивните дни много ваксинационни центрове във Франция бяха вандализирани и опожарени.

В събота близо 114 000 души демонстрираха в цяла Франция срещу най-новите правителствени мерки, осъждайки удължаването на действието на здравния пропуск, задължителното ваксиниране на здравните работници и "здравната диктатура".

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
29334 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
народен глас

2021.07.21 | 09:49

4
като неискат да напускат много важно

2021.07.21 | 08:43

3
Това на картинката не е точно Франция, ма нейсе.

2021.07.21 | 08:00

2
Никой не ви информира за пpотестите във Фpанция, там фaшистките меpки се кpепят едвам в Паpиж, cтотици пyнктове за бодене са yнищожени, 200 xил дeмонcтрация в Паpиж, която я няма в нoвинитe. Кoвида e гeноцид и диктатyра, това е cмъртнaтa зaплаха, която тpябва да разcледвате.

2021.07.21 | 07:15

1
Интересно как се промиват мозъците с пропаганда и се наричат антиваксъри тия които не вярват на тоя химикал.

Добави коментар

Водещи новини