Европа стана първият регион в света, надхвърлил 50 милиона случая на COVID

  • 20 юли 2021 06:10

  • 848
  • 2
Европа стана първият регион в света, надхвърлил 50 милиона случая на COVID
© Getty Images/Guliver (архив)

Европа вчера стана първият регион в света, надхвърлил прага от 50 милиона случая на коронавирус, след като по-заразният Делта вариант предизвика рекордно увеличаване на новите случаи на дневна база, според изчисления на агенция Ройтерс.

На всеки осем дни Европа регистрира по един милион нови инфекции, а от началото на пандемията броят на смъртните случаи, свързани с коронавируса, достигна близо 1,3 милиона.

Как се разви ситуацията с коронавируса по света в седмицата от 2 до 9 юли

Вариантът Делта е открит в близо сто държави и вече е доминиращ в световен мащаб.

Световната здравна организация съобщи вчера, че броят на потвърдените случаи на КОВИД-19 в света е надхвърлил 190 милиона, а този на починалите - 4 милиона, предаде ТАСС. Статистиката на СЗО отчита само официално потвърдените случаи на заразили се и починали, предоставяни от държавите.

Загубата на обоняние се среща по-рядко при заразените с вариант Делта на новия COVID

Прагът от 175 милиона случая на коронавирус в света беше преминат на 13 юни, което означава, че за последните 36 дни са се заразили над 15 милиона души, предаде БТА.

Радина Лазарова
848 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.20 | 09:42

2
"свързаната с ковид" смъртност е една десета от обичайната годишна смъртност. Въпреки цялото раздуване. Много важно е да ви набодат, защото иначе е необяснимо как сте се спасили. С парите от ваксините се финансира войната срещу вас.

2021.07.20 | 07:16

1
Пребройте сега и всички случаи на всяка друга болест в историята птичка ви матерна.

Добави коментар

Водещи новини