Вандали разгромиха център за ваксинация във френски град

  • 19 юли 2021 09:47

  • 587
  • 1
Вандали разгромиха център за ваксинация във френски град
© Pixabay

Центърът за ваксинация срещу COVID-19 в комуната Ленс ен Веркор на департамент Изер във Франция е нападнат от вандали, съобщава Le Figaro. „Обществената сграда, в която се помещаваше центърът за ваксинация, беше извадена изцяло от строя, всички системи за гасене на пожар бяха отворени", каза кметът на комуната Майкъл Крамер пред репортери. Освен това са били разгромени и разграбени предмети, мебели, спринцовки и компреси.

Фасадата на сградата беше изрисувана с антиваксинални лозунги като: „1940, РНК = опасност“, „ваксина = геноцид“, както и лотарингски кръстове, съобщава вестникът. „Те поставят съмнителни и ниски етикети. Това е липса на култура и каквото и да е уважение към историята на Веркур“, крепостта на партизанското движение по време на Втората световна война, каза с възмущение ръководителят на общината.
Защо има нисък интерес за ваксинация срещу COVID-19?

Освен това градското оборудване, съхранявано в гаражи под сградата, е повредено, тъй като подът и таваните са били наводнени с вода. „Ние също плащаме цената на факта, че някои големи политици на национално ниво днес използват недоверието към ваксинацията за свои цели, за да поддържат съществуването си“, каза кметът, намеквайки за връзка между инцидента и действията на различни местни комитети за борба със „здравните паспорти“.

Както предава изданието, в подложената на разгром обществяена зала в малкия град с население 2600 дни през почивните дни отново трябва да бъде разположен ваксинационен център. Очаква се част от ваксинациите, предвидени за събота, да могат да се извършват в лечебно заведение в града. Разследването е поверено на жандармерията на комуна Вилар де Ленс, информира "Фокус".

Теодора Александрова
587 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.19 | 21:06

1
Громете фашизма!

Добави коментар

Водещи новини