Франция въведе по-строги изисквания за тестовете за COVID-19

  • 17 юли 2021 16:04

  • 1318
  • 1
Франция въведе по-строги изисквания за тестовете за COVID-19
© gettyimages

Франция въведе изискването тестовете за коронавирус, които представят пристигащите от няколко европейски страни при влизане на френска територия, да са направени не повече от 24 часа преди пристигането, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Новите изисквания ще се отнасят за неваксинираните пристигащи от Обединеното кралство, Испания, Португалия, Кипър, Гърция и Нидерландия и ще влязат в сила от утре в полунощ, заяви френският премиер Жан Кастекс.

Освен това в червения списък на Франция ще бъдат включени Тунис, Мозамбик, Куба и Индонезия. Пристигащите от Обединеното кралство до момента можеха да представят резултат от тест, направен до 48 часа преди пристигането във Франция, а пристигащите от Испания, Португалия, Кипър, Нидерландия и Гърция можеха да представят резултат от тест, направен до 72 часа преди влизането на френска територия.

Туристите на Айфеловата кула само със здравен пропуск

Поради ефективността на ваксините, включително и срещу варианта Делта на коронавируса, ограниченията за пристигащите, преминали през пълен ваксинационен цикъл с една от ваксините, одобрени от Европейската агенция за лекарствата ("Пфайзер", "Модерна", "АстраЗенека" или "Янсен"), ще бъдат отменени от днес, независимо от коя страна пристигат, заявиха още френските власти.

Премиерът Кастекс изтъкна, че ваксинационният цикъл се смята за завършен седем дни след поставянето на втората доза от ваксина срещу ковид. За хората, ваксинирани с еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън", цикълът се смята за завършен след изтичането на 28 дни от поставянето на ваксината.

Франция също така ще позволи от утре на нейна територия да влизат хора, ваксинирани с произведени в Индия дози от ваксината срещу ковид на "АстраЗенека".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.17 | 20:01

1
Не пийте франско вино без да е изследвано за коронавирус до 24 часа от отварянето.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини