Наводненията в Германия взеха четири жертви

  • 15 юли 2021 11:57

  • 894
  • 0
Наводненията в Германия взеха четири жертви
© Getty Images/Guliver

Четирима души загинаха и над 50 изчезнаха безследно в поройните дъждове и наводнения в Западна Германия, където придошла река отнесе шест къщи, съобщи днес полицията, предаде Франс прес.

Мнозина от изчезналите са се намирали по покривите на отнесените къщи в община Шулд, каза говорител на полицията в Кобленц. Тази община е разположена в провинция Райнланд-Пфалц, която заедно със Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати от пороите, които са препълнили реките, изтръгнали са от земята много дървета, наводнили са пътища и сгради.

Около 30 души са изчезнали след срутване на къщи в резултат на проливни дъждове в Германия

Двама от загиналите са пожарникари, участвали в спасителна операция. Над 30 души са изчезнали при срутване на сгради в Аденау, провинция Райнланд-Пфалц, информира телевизия Ен Те Фау, цитирана от ТАСС. Много селища в региона фактически нямат връзка с външния свят, на места е прекъснато електроснабдяването, затворени са редица училища, спрян е общественият транспорт. 

Дъждовете и бурите са предизвикани от циклона Бернд. Евакуирани са над 1000 жители на град Хюкесваген, евакуация е имало и в един от районите на Солинген, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини