Словения отмени предвидените по-строги мерки за преминаващите транзит през страната

  • 14 юли 2021 19:11

  • 1162
  • 1
Словения отмени предвидените по-строги мерки за преминаващите транзит през страната
© Gettyimages (архив)

Словения отмени планираните по-строги мерки и решения за предоставяне на медицински документи за преминаващите транзит през страната, които трябваше да влязат в сила от утре, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

По информация на посолството ни в Любляна с изменение на наредбата досегашните правила, които се отнасят до двете изключения - преминаващите транзит и международния транспорт, ще се прилагат до 15 август 2021 г. включително. 

Словения променя критериите за влизане в страната

Двете изключения касаят следните категории чужди граждани:

- граждани, командировани да изпълняват задачи в международния транспорт или се връщат от такива задачи. Те трябва да докажат това при преминаване на границата със Сертификат за международни транспортни работници или документ, че са командировани от техния работодател;

- граждани, които преминават през територията на Словения и напускат Словения във възможно най-кратък срок или в рамките на 12 часа след влизането.

Гражданин, който претендира да бъде сред тези изключения, трябва да предостави на полицията доказателство за това.

Останалите категории граждани, които планират пребиваване в Словения за повече от 12 часа, имат избор да предоставят един от общо 8 документи, сред които и Европейски цифров сертификат за COVID-19. Подробности за тези документи може да прочетете тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/slovenia.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Любляна в работно време на следния номер: 00 386 1 28 31 899/900 и в извънработно време на дежурен: 00 386 41 722 238, а както да потърсят връзка на ел. поща на адреса на дипломатическото ни представителство: Embassy.Ljubljana@mfa.bg

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1162 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквата - на разпит

2021.07.15 | 07:24

1
Заплашил заплашил свидетел на престъпленията му: "Като ядете месо вкъщи, гледайте на не е вашия мъж и баща".

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини