Франция предпазливо отбелязва днес националния си празник

  • 14 юли 2021 12:08

  • 874
  • 0
Франция предпазливо отбелязва днес националния си празник
© Pixabay

Франция предпазливо отбелязва днес националния си празник с военен парад в Париж и традиционни тържества, предаде Асошиейтед прес. Миналогодишните празненства бяха сведени до минимум заради опасенията, свързани с разпространението на коронавируса. Тази година опасенията все още не са се разсеяли, но правителството реши парадът на "Шан-з-Елизе" да се състои като част от общите усилия за връщане към живота отпреди пандемията.

Броят на зрителите на парада обаче е ограничен. Всеки зрител трябва да представи доказателство, че е напълно ваксиниран, че наскоро е преболедувал ковид или е дал отрицателен тест за коронавируса. Подобни изисквания ще има и за зрителите на фойерверките в района на Айфеловата кула тази вечер. Миналата година военният парад по случай 14 юли бе отменен.

Франция глоби Google с 500 милиона евро заради спорове за авторски права

COVID отне живота на над 111 хиляди души във Франция. Френското правителство насърчава ваксинирането на възможно най-голям брой граждани, за да бъде предотвратена нова вълна на пандемията, провокирана от варианта Делта. На 14 юли Франция отбелязва щурма на Бастилията на 14 юли 1789 г., с който започва Френската революция, информира БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини