Пожари обхванаха Гърция

  • 11 юли 2021 16:14

  • 1797
  • 1
Пожари обхванаха Гърция
© Getty Images (архив)

Пожар е избухнал днес в квартал "Панорама" на атинското крайбрежно предградие Вула, съобщава в. "Катимерини". На мястото са изпратени 10 пожарни коли с 20 огнеборци, както и два хеликоптера.

Гръцките власти съобщиха снощи за 57 нови пожара за период от 24 часа и предупредиха, че атмосферните условия днес благоприятстват избухването на нови. Зоните с "много висок риск", тоест една степен под "тревога", включват Атика, североизточната част на Пелопонес, по-голямата част от Централна Гърция, островите Евия и Крит, както и няколко от егейските острови - Хиос, Икария, Лесбос, Самос. В тези райони в момента се наблюдава комбинация от високи температури и силен вятър.

Всички избухнали в събота пожари са овладени, включително най-големият на остров Евия, съобщиха днес властите. Арестуван е 57-годишен фермер, обвинен за предизвикване на пожара, за който той твърди, че е инцидент, информира БТА.

Голям пожар бушува на о-в Крит

Вчера следобед жителите в района на село Нимборио в южната част на остров Евия бяха призовани да се евакуират заради горски пожар в зоната. Бяха изпратени 64 огнеборци с три екипа на терен, 23 пожарни коли, пет хеликоптера и пет самолета за борба с пожарите.

Пожар избухна вчера и в покрайнините на град Волос. Според източници има изгорял добитък, хванат в капан от огъня, и са изгорели още един навес и една сглобяема къща. В следобедните часове противопожарната служба съобщи, че огънят е частично овладян и няма опасност за местните жители.

Владимир Василев
1797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KIRIOS

2021.07.11 | 20:16

1
PANAGIAMU

Добави коментар

Водещи новини