Папата е имал треска три дни след чревната операция

  • 08 юли 2021 15:17

  • 793
  • 0
Папата е имал треска три дни след чревната операция
© Getty images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март временно е имал треска три дни след чревната операция, но рутинните тестове са показали отрицателен резултат, съобщи БТА, като се позова на Ватикана.

В ежедневно актуализираната информация Ватикана заяви, че Франциск продължава да се храни и се движи самостоятелно. Той дори е изпратил поздрави на млади пациенти, лекувани от рак в римската болница "Джемели".

Папата се възстановява добре след операцията

Говорителят на Ватикана Матео Бруни обаче каза, че папата е имал "спорадична треска" снощи.

"Тази сутрин той беше подложен на рутинни и микробиологични изследвания и на скенер на гръдния кош и корема, които се оказаха отрицателни", беше посочено в изявлението.

Франциск беше опериран в неделя. Ватикана каза, че той е имал сериозно стесняване на дебелото черво. В оригиналната версия на изявлението на Ватикана на италиански език се говореше за "спорадична треска", а в английския превод се казваше, че папата "временно е вдигнал висока температура".

Бруни заяви, че италианският текст е точната, официална версия. Според Ватикана възстановяването на папата продължава да върви по план и "в този момент той е обърнал поглед към всички, които страдат, като изразява своята близост с болните, особено най-нуждаещите се от грижа". Очаква се Франциск да остане в болница "Джемели" до края на седмицата, ако няма усложнения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини