Пресконференцията на Педро Санчес в базата на НАТО в Литва беше прекъсната поради тревога

  • 08 юли 2021 14:41

  • 862
  • 1
Пресконференцията на Педро Санчес в базата на НАТО в Литва беше прекъсната поради тревога
© Getty Images

Пресконференцията на министър-председателя на Испания Педро Санчес в рамките на посещение в базата на НАТО в Литва беше временно прекъсната поради сигнал за тревога, предава TACC, като уточнява, че събитията са излъчвани на живо от местните медии.

По време на речта на държавния глава на балтийската страна представител на испанския контингент, разположен в базата, се приближи до Санчес и му каза нещо. Премиерът и президентът си размениха погледи, след което пресконференцията беше прекъсната. И двамата участници в срещата бяха със слушалки за превод, информира "Фокус".
Педро Санчес: Референдум за независимост на Каталуния няма да има

„В международното въздушно пространство над Балтийско море в близост до литовската граница службите за проследяване записаха два самолета без съгласуван план за полет, които не поддържаха връзка с наземния център за управление на полети, поради което [за идентификация] въздушната полиция беше задействана (т.е. бойните самолети на страните членки на НАТО)“, уточниха военните пред журналисти, като уточниха, че процедурата е рутинна и понякога се изпълнява по няколко пъти на ден.

Контролът върху небето на балтийските страни, които не разполагат със собствени самолети, се осъществява от техните съюзници от НАТО, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FARAON

2021.07.09 | 00:49

1
И ДУЗПИТЕ СРЕЩУ ВАТИКАНА ОАКАХТЕ :)

Добави коментар

Водещи новини