Кипър отпуска 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара

  • 08 юли 2021 07:00

  • 585
  • 1
Кипър отпуска 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара
© Getty Images/Guliver/архив

Безвъзмездна помощ от близо 10 млн. евро за пострадалите жители и бизнес в изгорените от катастрофалния пожар райони одобри правителството на Кипър днес. То гласува и финансови компенсации за семействата на загиналите в огъня четирима граждани на Египет, съобщава БНР.

Установените до момента поражения възлизат на почти 6 млн. евро. Напълно или частично са унищожени 98 имота, както и превозни средства, селскостопанско оборудване и машини, бе съобщено след правителственото заседание днес.

Унищожителният пожар в Кипър е под пълен контрол

Безвъзмездни средства на обща стойност около 6 млн. евро ще бъдат отпуснати на жителите на селата за възстановяване на техните домове и имущество.

С още 3 млн. евро ще бъдат подкрепени засегнатите фермери, за да възобновят постепенно стопанската си дейност след опожарените ниви, градини и средства за производство.

Опустошителният пожар в Кипър, взел жертви, е частично овладян

Държавата също така ще покрие заплатите и социалните осигуровки за периода от юли до септември на всички работещи, чиито работни места са засегнати от пожара.

Парична помощ ще получат и всички ученици от района.

Кипър ще изплати финансови компенсации за четиримата млади селскостопански работници от Египет, които загубиха живота си в смъртоносния пожар. Четирите семейства ще получат общо 620 000 евро в зависимост от броя на членовете си.

Правителството на Кипър подготвя заявление и ще поиска помощ от Фонда за солидарност на Европейския съюз за преодоляване на последствията от пожара.

Последвайте канала на

Весела Найденова
585 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.08 | 07:55

1
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем......НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ-СОЦИАЛИЗЪМ

Добави коментар

Водещи новини