В Германия арестуваха балканци заради атентата във Виена

  • 07 юли 2021 13:49

  • 618
  • 0
 В Германия арестуваха балканци заради атентата във Виена
© Getty images (архив)

Двама души от албански произход бяха задържани при операция на Главната германска прокуратура във връзка с атентата във Виена от ноември 2020 г., предаде сръбското радио Б92.

При специализирана операция на федералното обвинение в градовете Касел и Оснабрюк (в централната част на страната) са арестувани Дрилон Г., гражданин на западноевропейската държава, и Блиор С., гражданин на Косово.

Австрия разследва 21 предполагаеми съучастници на нападателя от Виена

За двамата се предполага, че са знаели за намерението на Куйтим Файзулаи да извърши атаката в австрийската столица, но не са сигнализирали органите на реда. На задържаните са повдигнати обвинения в укриване на терористи,членство в терористична организация, възпрепятстване на правосъдието и други престъпления.

Да припомним,  20-годишният Куйтим Файзулаи, син на етнически албанци от Македония, на 2 ноември 2020 г. откри огън в центъра на Виена. Вследствие на терористичния акт загинаха четирима души.

Нападателят бе застрелян от полицията. По-късно при обиски на жилището му бяха открити материали, свързващо го с Ислямска държава.

Валери Зайцев
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини