Разделение във Великобритания преди вдигането на ограниченията

  • 07 юли 2021 06:55

  • 1474
  • 2
Разделение във Великобритания преди вдигането на ограниченията
©

Във Великобритания два милиона души могат да се заразят с Ковид-19 това лято, което потенциално означава, че 10 милиона трябва да се самоизолират в рамките на 6 седмици, показва анализ на вестник „Гардиън“ с предупреждение за рисковете за здравеопазването и нарушаването на икономиката. В същото време министърът на здраепозването обяви, че от 16 август хората с две дози ваксина не трябва да се изолират, ако са били в контакт със заразен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Голямото разделение на Острова по повод на решението на правителсвото да вдигне почти всички ограничения на 19 юли се задълбочава.

Великобритания регистрира най-големия брой заразени с коронавирус за един ден от 29 януари

В парламента здравният министър Саджид Джавид призна, че с вдигането на локдауна на 19 юли Англия навлиза в „непозната територия“ и че заразяванията дневно могат лесно да достигнат по 100 000. Анализът на „Гардиън“ се основава именно на тези прогнозни данни на Джавид. Надеждата, според правителството е, че до 19 юли ще бъдат ваксинирани всички пълнолетни и че не се наблюдава увеличение на хоспитализираните.

От 16 август напълно ваксинираните няма да се самоизолират при контакт с дали положителна проба, същото важи и за непълнолетните. За останалите обаче остава в сила закона за 10-дневно самоизолиране в случай на контакт.

През седмицата правителството ще даде повече информация за правилата за самоизолиране при пътуванията в чужбина.

Силно поляризирано е мнението и за това дали да отпадне носенето на маски след 19 юли. Сред учените има и песимисти и оптимисти за „Деня на свободата“, както наричат тук датата 19 юли. За последното денонощие са регистрирани нови 28 773 случая на заразявания - най-висок брой от края на януари, както и 37 жертви.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
1474 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.07.07 | 08:29

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.07.07 | 08:29

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни, a генералите от армията били разрушители и терористи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини