Каталуния отново въвежда мерки за борба с разпространението на коронавируса

  • 06 юли 2021 17:22

  • 695
  • 0
Каталуния отново въвежда мерки за борба с разпространението на коронавируса
© Getty Images/Guliver

Властите на испанската област Каталуния решиха днес отново да въведат мерки за борба с разпространението на коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Решението бе взето, след като североизточната испанска област регистрира увеличение на броя на заразените. Повечето новозаразени са млади хора.

Дискотеките и други нощни увеселителни заведения на закрито в Каталуния ще преустановят работа в края на тази седмица.

За участие в събития на открито, на които има повече от 500 души, пък ще се изисква отрицателен PCR тест или доказателство за поставена ваксина срещу COVID-19, заяви регионалното правителство.

Ускоряват ваксинацията в Испания

"Ситуацията с епидемията в Каталуния е изключително сложна", защото броят на заразените рязко се увеличава. "Пандемията не е приключила, много хора все още не са ваксинирани. Не можем да твърдим, че сме победили вируса", заяви правителствена говорителка.

Говорителката каза още, че каталунското регионално правителство подкрепя идеята за възобновяване на задължителния характер на носенето на маски, но подчерта, че само централното правителство на Испания може да въведе отново това задължение. Задължението за носене на предпазни маски на открито в Испания отпадна на 26 юни, по решение на правителството на премиера социалист Педро Санчес.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини