Полша обмисля да направи ваксинацията задължителна за някои групи, за да се предотврати четвърта вълна на COVID-19

  • 29 юни 2021 18:12

  • 437
  • 1
Полша обмисля да направи ваксинацията задължителна за някои групи, за да се предотврати четвърта вълна на COVID-19
© Getty Images/Guliver

Полша може да направи ваксинацията срещу COVID-19 задължителна за някои хора от рискови групи, за да помогне да се предотврати евентуален нов ръст на инфекциите през август, заяви днес здравният министър Адам Неджелски, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Страната с близо 38 милиона жители е ваксинирала напълно 12,8 милиона души, но властите предупреждават за проблеми с убеждаването на неваксинираните да се имунизират.

"За съжаление се създава впечатление, че сме достигнали определен таван - трудно е да бъдат убедени колебаещите се, защото всички аргументи и други мерки вече са приложени", каза Неджелски пред католическото "Радио Плюс".

"Говорим за такива сценарии като превръщането на ваксинацията в задължителна за онези, които са най-застрашени от сериозните последици на COVID-19 - тук говорим за възрастните граждани, но преди всичко за лекарите", каза министърът.

Полша затяга карантинните правила за пътници от Великобритания

Неджелски изтъкна ръста на новите случаи на COVID-19 във Великобритания, дължащ се на силно заразния вариант Делта на коронавируса.

"Това, което се случва във Великобритания, ще ни сполети след около два месеца - в нашия случай, има вероятност за четвърта вълна, която да ни залее през втората половина на август", допълни здравният министър.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.29 | 18:40

1
Великобритания е източника на короната.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини