Британският министър на отбраната се самокарантинира

  • 28 юни 2021 12:30

  • 289
  • 2
Британският министър на отбраната се самокарантинира
© Getty images

Британският министър на отбраната Бен Уолъс и шестима висши военни са се самоизолирали, след като са били в близък контакт с главнокомандващия британските въоръжени сили генерал Ник Картър, дал положителна проба за COVID-19, съобщи БНР.

Бен Уолъс и ръководителите на Кралския флот, Кралските военновъздушни сили и Стратегическото командване са получили известие от Националното здравеопазване по схемата „Тест и проследяване“ за случилото се и са били посъветвани да се изолират за 10 дни.

Генерал Ник Картър е бил домакин в четвъртък на среща на Академията на отбраната в Шривънхам, графство Оксфордшър. Съобщено бе, че генерал Картър е дал положителната проба в петък след участие в традиционен исторически фестивал. Твърди се, че на срещата в четвъртък е била спазвана социалната дистанция, но въпреки това Бен Уолъс и останалите военни са взели решение да се самоизолират.

От правителството не дадоха обяснение защо Бен Уолъс се самоизолира, а не прави дневни тестове за Covid-19, така както постъпи вицепремиерът Майкъл Гоув, когато бе установено, че е бил в контакт със заразен. Тогава бе обявено, че Гоув взема участие в пилотна схема за проверка на ефективността на всекидневното тестване с надежда, че това може да спести ненужното самоизолиране на хиляди хора.

След завръщането си от форумите на Г-7 и НАТО канадският премиер даде отрицателен тест за COVID-19

В пилотната схема участват 40 000 души в Англия и ако всеки ден сутринта те имат отрицателна проба, могат да продължават да живеят по нормален начин като ходят на работа или вършат другите си задължения.

Последвайте канала на

Novini.bg
289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.28 | 13:54

2
Вижте какво готвят, "...ако всеки ден сутринта имат отрицателна проба, могат да продължават да живеят по нормален начин".
XXX

2021.06.28 | 13:40

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини