Лисабон въвежда по-строги мерки заради увеличаване на заразяванията с коронавирус

  • 24 юни 2021 19:12

  • 594
  • 1
Лисабон въвежда по-строги мерки заради увеличаване на заразяванията с коронавирус
© Getty Images/Guliver (архив)

Лисабонският столичен регион ще наложи в края на седмицата ограничения за пътуване и изисквания за по-ранно затваряне на търговски обекти заради увеличаване на случаите на коронавирус, което заплашва летния почивен сезон в Португалия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27517

От 15 ч. утре до 6 ч. в понеделник хората ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус или удостоверение за ваксинация, за да напуснат или да влязат в столичния регион.

Ресторантите, кафенетата и магазините за нехранителни стоки в региона трябва да затворят в 15,30 ч. през уикенда. Супермаркетите и магазините за хранителни стоки трябва да затворят в 19 ч.

Мерките, налагани заради увеличаване на заразяванията с коронавирус, особено в столицата и около нея, вероятно ще останат в сила, докато не се подобри ситуацията, въпреки че всяка седмица им се прави преглед.

Над 60% от новите случаи на коронавирус в Лисабон се дължат на варианта Делта

Португалското правителство продължи днес режима на повишена готовност в страната до 11 юли. Решението означава, че властите все още няма да пристъпят към следващия етап от разхлабването на ограничителните мерки, който беше планиран за 28 юни, посочва ТАСС.

Португалия регистрира 1556 нови заразявания с коронавирус за последното денонощие - най-високото ниво от 19 февруари. От началото на пандемията страната е регистрирала почти 870 000 заразявания и над 17 000 смъртни случая.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27517

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
594 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.24 | 19:54

1
Щото миналите затваряния го спряха ли,със същия ефект могат да наложат локдауни и забрани на вируса и той ще изпадне в шок и ще загине в адски мъки.

Добави коментар

Водещи новини