Намереният мъртъв в испански затвор Джон Макафи е оставил съобщение в "Туитър"

  • 24 юни 2021 09:42

  • 1739
  • 2
Намереният мъртъв в испански затвор Джон Макафи е оставил съобщение в "Туитър"
© Getty images

Основателят на антивирусната софтуерна компания McAfee, Джон Макафи, намерен мъртъв в испански затвор, е оставил в "Туитър" съобщение в случай на своята смърт, предаде БНР.

В сряда испанският вестник „Паис“, позовавайки се на полицейски източници, съобщи, че Макафи се е самоубил в затвора на община Сант Естеве Сесровирес в Каталуния. Тялото е открито в затворническа килия. Пристигналите на мястото лекари се опитали да извършат реанимация, но без успех.

Защо свалянето на приложения на телефона ви е опасно

В съобщение, публикувано на 15 октомври 2020 г., Макафи отбелязва, че няма да се самоубие. Той заявява, че е доволен от всичко и има приятели. Макфи отбелязва още, че ако съдбата на американския финансист Джефри Епщайн, който почина в американски затвор, го сполети, това няма да е "по негова вина".

Макафи беше задържан в Испания по искане на САЩ миналата година, след което съдът одобри екстрадицията му. Според американските власти бизнесменът е укривал данъци, като е изпращал доходите си по сметките на подставени лица. Той е държан в затвора в Барселона. В средата на юни Макафи даде показания в испанския Национален съд, в които отрече всички обвинения срещу него в Съединените щати, твърдейки, че имат "политически характер".

Последвайте канала на

Novini.bg
1739 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.24 | 10:21

2
Къде са протестърите?Що не ривът като за Нахални,дето още се мъчи ?Що не ривът кат за арестуван ЛГБТ ?

2021.06.24 | 10:11

1
Поредният " Самоубит"

Добави коментар

Водещи новини