Австрийски политик: Да не даваме гражданство на турците

  • 23 юни 2021 17:18

  • 1251
  • 4
Австрийски политик: Да не даваме гражданство на турците
© Getty (архив)

Лидерът на австрийската Партия на свободата Херберт Кикъл поиска днес правителството във Виена да преустанови практиката за даване на гражданство на турци, предаде АПА.

Според водача на крайнодясната политическа формация гражданите на членката на Европейския съюз от турски произход имат и турски паспорт. Австрийските закони забраняват двойното гражданство, припомни цитираната медия.

Кикъл също подчерта, че турският президент Реджеп Ердоган връща на своите сънародници, отказали се от гражданството на Турция в полза на австрийското, паспорти на страната на два континента, за да може да увеличи своя електорат в чужбина. "Това създава заплаха за нас, защото турците с австрийски паспорт може да станат пета колона на Ердоган в Австрия", допълни той.


Лидерът на Партията на свободата също заяви, че ще предложи опростена процедура за отнемане на гражданство на лица, свързани с Ислямска държава (ИД) и други радикални мюсюлмански групировки.

Да припомним, на 2 ноември потомъкът на албански имигранти от Македония, наречен Куртин  С., извърши терористични атаки във Виена. Оказа се, че той е имал гражданство и на Австрия, и на Република Северна Македония.

Откриха балканска връзка с терора във Виена

Освен това Куртин С. е имал планове да се присъедини към бойците на ИД в Сирия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1251 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тенев

2021.07.06 | 13:56

4
Дали ви стиска а? Дано!
Ооппсс

2021.06.23 | 20:05

3
По-добре късно, отколкото никога! Все пак, добре, че се сетихте !

2021.06.23 | 17:47

1
smaeshnik i kakvo kato ne davate na turcite nali priemate arabskite manafi a razlika niama bokluk.

2021.06.23 | 18:09

2
Я пак, че нещо не можах да ти проследя мисълта,

Добави коментар

Водещи новини