Италиански тийнейджър смята да съди родителите си – антиваксъри

  • 22 юни 2021 18:32

  • 612
  • 2
Италиански тийнейджър смята да съди родителите си – антиваксъри
© Getty (архив)

Тийнейджър от Флоренция смята да заведе дело срещу родителите си, които не му разрешават да се ваксинира срещу COVID-19, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25160

От Асоциацията на семейните адвокати в Тоскана казаха, че 17-годишният ученик е заявил как неговите майка и баща не са подписали декларация, даваща му правото да се имунизира срещу заразното заболяване. "Бидейки непълнолетен, той не може да се ваксинира без документа, парафиран от двамата му родители", посочи представителят на Асоциацията Джани Балдини.

"По думите на тийнейджъра родителите му са смятали препаратите за опасни, наричали са ги гадост и заради това не са му разрешавали да се подложи на тази медицинска манипулация. Той е информирал ръководството на гимназията, в която учи, а оттам са съобщили на социалните служби и просветното министерство в Рим", добави британската медийна корпорация.

"На този етап няма подаден иск в съда. На първо време смятам да поговоря с родителите на момчето и да се опитам да ги убедя да подпишат документа. Ако не успея, делото ще бъде предадено в съда по въпросите на непълнолетните лица. То ще се гледа под наблюдението на специализирана в такива дела прокуратура", каза още Балдини.

Доц. Мангъров за ваксинирането на деца срещу COVID-19: Няма убедителни доказателства за безвредност

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
612 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.22 | 19:46

2
Е, родителите му са му разрешили да ги съди ли? Как е завел дело като непълнолетен? Какви щети е претърпял?
хаха

2021.06.22 | 19:07

1
поредното тъпо хлапе

Добави коментар

Водещи новини