Най-голямо нарастване на новозаразените с коронавируса в Португалия от февруари насам

  • 16 юни 2021 19:00

  • 854
  • 0
Най-голямо нарастване на новозаразените с коронавируса в Португалия от февруари насам
© Getty Images

Португалия отчете най-много новозаразени с коронавируса за денонощие от февруари насам, предаде Ройтерс. За последните 24 часа новите случаи на зараза са 1350. Шест души са починали от Ковид-19 за последното денонощие. 69 процента от новите случаи на зараза са в и около португалската столица Лисабон.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25467

Общо от началото на пандемията в Португалия случаите на зараза са 860 365, а починалите от усложнения от заразата са 17 055.

Скокът в новите случаи на зараза в страната се увеличи по-малко от месец, след като зависимата от туризма Португалия се отвори за туристи от ЕС и Великобритания. Днес Португалия обяви, че ще приема и посетители от САЩ с два отрицателни теста за коронавируса.

Властите на страната бяха подложени на критики, че са позволили събирането на футболни фенове миналия месец за две големи футболни срещи - едната в Лисабон за португалската шампионска титла, а другата в Порту за финала на европейската шампионска лига.

По-голямата част на страната тази седмица мина в нова степен на разхлабване на рестрикции, останали в сила след края на поредния локдаун. Но Лисабон и още три други общини не го направиха заради нарастването на случаите на зараза с коронавируса. Правителството на Португалия се среща утре, за да обсъди какво да прави в тази ситуация.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
854 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини