Принц Чарлз призовава лидерите на Г-7 да се справят с огромната климатична заплаха

11 юни 2021 21:54

Принц Чарлз призовава лидерите на Г-7 да се справят с огромната климатична заплаха
© gettyimages
736 5

Негово кралско височество Чарлз, принц на Уелс, призова в петък Групата на седемте най-богати държави, известна като Г-7, да обедини усилията си за справяне с "огромните климатични предизвикателства, които предстоят".

Говорейки на приема за лидерите на Г-7, принцът отбеляза, че поради COVID-19 светът знае как изглежда "наистина безгранична криза", добавяйки, че борбата срещу изменението на климата "се отлага твърде дълго".

Кралица Елизабет Втора пристигна за официалния прием, който дава за лидерите от Г-7

Той прикани лидерите на Г-7, както и изпълнителните директори на някои от най-големите компании в света, присъстващи на приема, да подходят към климатичната криза по същия начин, по който направиха това с коронавирусната пандемия. "Ние прави това за справяне с пандемията. Трябва да го направим и за планетата", заключи той.

Британската кралица Елизабет Втора беше домакин на приема на лидерите на някои от най-богатите държави в света по време на започналата в петък тридневна среща на върха на Г-7.

Към 95-годишния монарх се присъединиха и останалите най-възрастни членове на британското кралско семейство - принц Чарлз и съпругата му Камила, внука Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и съпругата му Кейт. Това беше първото им общо публично събитие след погребението на съпруга на кралицата принц Филип през април.

На приема, проведен в "Проект Рай" (Eden Project), ботаническа градина в графство Корнуол, Англия, кралицата за първи път се срещна с Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в като президент на САЩ. Това прави Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в 13-ия американски лидер, с когото британската кралица се е срещала по време на своето рекордно 69-годишно управление.

Мая Йорданова
736 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.06.12 | 08:43

5
Поздрави на рептилите.

2021.06.12 | 02:42

4
Е значи ще им се наложи да се гмуркат в океана и да извадят варелите я радиационни материали които г7 са изхвърлили през изминалите 40-50 години. С които замърсиха океаните и заради които толкова много хора страдат от рак.
Juanitackbga

2021.06.11 | 23:58

3
М­л­­а­­­д­­а­ ­м­­­о­к­р­­­а­­­ ­у­­­ч­­е­­н­­­и­­­ч­­­к­а­­ ­ч­у­­­к­­­а­ ­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­­.­­­ ­B­­­ ­­­G­ ­1­ ­7­­ ­­.­ ­C­­ ­­L­ ­­­U­­ ­B
Michellentlza

2021.06.11 | 23:14

2
М­­л­­а­д­а­­ ­­м­­­о­­­к­р­­­а­ ­у­ч­­­е­­н­и­­­ч­к­­а­ ­­ч­­у­к­­­а­­­ ­ ­­­W­ ­W­­ ­­­W­­ ­­.­­ ­B­­­ ­G­­­ ­­1­ ­­7­­­ ­.­­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­U­ ­­­B

2021.06.11 | 22:56

1
Kорона пландемията бе създадена и движена от британската корона.

Добави коментар

Водещи новини