Ангела Меркел предлага гърците да проведат референдум за еврозоната

  • 18 май 2012 21:54

  • 1733
  • 2
Ангела Меркел предлага гърците да проведат референдум за еврозоната
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се предложи Гърция да организира референдум за оставането си в еврозоната едновременно с провеждането на предсрочните парламентарни избори на 17 юни, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В разговор по телефона със гръцкия президент Каролос Папуляс Меркел "е споменала идеята да се организира референдум заедно с изборите по въпроса дали гръцките граждани желаят да останат в еврозоната или не", съобщи канцеларията на служебния премиер. "Все пак е ясно, че този въпрос превишава правомощията на служебното правителство", се добавя в изявлението.

По-рано Меркел остро се беше противопоставила на организирането на такъв референдум, който бе предложен през октомври от тогавашния премиер социалист Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос. Напоследък все по-често се споменава вариантът за излизане на Гърция от еврозоната заради неуспеха на партиите да съставят правителство след парламентарните избори на 6 май, белязани от мощен вот в подкрепа на партии против мерките за бюджетни икономии.

Германското правителство отрече Меркел да е предлагала организирането на евро референдум в Гърция по време на разговора си с Папуляс, съобщи ДПА. "Тези съобщения просто не са верни", заяви правителствен говорител в Берлин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GOOOO...

2015.01.06 | 18:54

2
έλα ΣΥΡΙΖΑ

2015.01.06 | 18:54

1
А бе ... сговняса се Европата !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини