Ваксинираха срещу COVID-19 деветгодишно дете по погрешка

08 юни 2021 16:07

Ваксинираха срещу COVID-19 деветгодишно дете по погрешка
© Getty images (архив)
1393 2

Деветгодишно германче бе ваксинирано срещу COVID-19 по погрешка, написа британският в. Дейли мейл.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24422

Момиченцето е дошло вчера в медицински център в град Бобинген (в южната провинция Бавария) заедно с баща си. Мъжът е имал час за имунизация срещу коронавирусната инфекция.

Лекарят е попитал детето дали то се страхува от инжекции и получил отрицателен отговор. Тогава той е дезинфекцирал ръчичката на момиченцето и ѝ инжектирал една доза от препарата на "Пфайзер/Бионтех", разрешен за хора на и над 12-годишна възраст.

"Отначало помислих, че здравният работник се шегува. След като видях спринцовката с иглата, изтръпна. Изпаднах в шок и не можах да реагирам", каза бащата.

Здравните власти в Бавария посочиха, че детето се чувства добре, а лекарят е лишен от правото да упражнява професията си за неопределено време.

Да припомним, това е вторият случай на погрешно поставяне на ваксини в страна от Европейския съюз през последно време. Както вече писахме, в Испания осем учители получиха по шест дози от препарата вместо една.

Испански учители получили по шест дози ваксини вместо една

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24422

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1393 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Tammylivpa

2021.06.09 | 12:10

2
М­л­­а­­д­­­а­ ­м­­­о­к­р­а­­ ­­у­­­ч­­е­н­­и­­­ч­к­а­­ ­­­ч­у­­к­­­а­­­ ­­ ­­­W­­ ­W­ ­W­ ­­­.­ ­B­­ ­­­G­ ­1­­­ ­7­­ ­.­­­ ­C­­ ­L­­­ ­­U­ ­­­B
Monicadygfa

2021.06.09 | 07:38

1
М­­л­­­а­­д­­а­­­ ­­м­­­о­­к­р­­а­­ ­­у­­ч­е­­н­и­ч­к­а­­ ­ч­­­у­­­к­а­­ ­ ­W­ ­W­­­ ­­­W­ ­.­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­­­1­ ­7­­ ­­.­ ­­­C­ ­­­L­­ ­­­U­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини