Италия отваря баровете и ресторантите на закрито; Естония отменя носенето на маски в помещения

  • 01 юни 2021 17:50

  • 345
  • 3
Италия отваря баровете и ресторантите на закрито; Естония отменя носенето на маски в помещения
© Pixabay

За пръв път от месеци насам хората в Италия могат от днес да консумират храни и напитки в барове и ресторанти на закрито. Това включва и ритуалното сутрешно пиене на еспресо или капучино, предадоха БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Досега заведенията имаха право да обслужват клиенти на открито или да продават храна и напитки за вкъщи. През април италианските власти започнаха постепенно да облекчават противоепидемичните мерки, тъй като новите случаи на коронавирус намаляваха трайно. Досега 35 милиона човека от 60-милионното население на Италия са получили поне по една доза от ваксина срещу Ковид-19.

От утре в Естония представа да бъде задължително носенето на маски в помещения, обяви днес пресслужбата на естонското правителство, предаде ТАСС.

Остава обаче препоръката в затворени многолюдни помещения с лоша вентилация да се носят маски, ако не може да се спазва физическа дистанция, например в обществения транспорт.

От 3 юни се възстановява присъственото обучение за най-долните и най-горните класове; разрешени са и посещенията в музеи и изложби. От 24 май в Естония бяха отворени театрите, киносалоните и ресторантите, а от 31 май бе възстановена работата на балнеоложките центрове и тези за водни спортове при ограничение до 200 посетители едновременно.

От началото на пандемията в балтийската държава са били регистрирани 129 675 случая с коронавирус, от които 1258 са приключили със смърт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
345 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Juliejcbda

2021.06.02 | 11:21

3
М­л­а­д­­а­­ ­м­­­о­­к­­р­­а­ ­у­­­ч­­­е­­­н­­и­­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­­у­­к­а­­ ­ ­­­W­­ ­­­W­ ­W­­ ­­­.­­­ ­­B­ ­­­G­­ ­­­1­­­ ­7­­ ­.­­­ ­C­­ ­­­L­ ­­U­ ­­B
Erintjsxa

2021.06.02 | 10:20

2
М­л­­а­­д­­­а­­ ­м­­о­к­­р­а­ ­­­у­ч­­­е­­­н­­­и­­­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­­у­­­к­­­а­ ­­­ ­W­ ­W­ ­­­W­­ ­.­­ ­­­B­ ­G­­­ ­­­1­­ ­­7­­ ­­­.­­ ­­C­ ­L­­ ­U­ ­­B
Emileesrlca

2021.06.02 | 00:15

1
М­­­л­­а­­д­­­а­ ­м­о­­­к­­р­­­а­­ ­у­ч­­­е­­н­­и­ч­к­­а­­ ­­ч­­у­к­­­а­­ ­ ­­W­­ ­W­­­ ­­­W­­­ ­­.­ ­B­­­ ­G­­­ ­1­ ­­­7­ ­­.­­ ­C­­ ­­­L­­­ ­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини