От утре облекчават COVID мерките в Северна Македония

  • 31 май 2021 13:40

  • 232
  • 0
От утре облекчават COVID мерките в Северна Македония
© Pixabay

От утре, 1 юни, в Република Северна Македония ще бъде премахнато задължението да се носят маски на открито, позволяват се сватби с музика с максимум 100 гости, позволява се публика на спортни състезания, съобщава Макфакс, отбелязвайки, че това са част от мерките, които утре ще бъдат одобрени от правителството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

От правителството в Скопие съобщиха, че главният Кризисен щаб е приел препоръките на Комисията за заразни болести за облекчаване на мерките след изчерпателна дискусия, имайки предвид благоприятната епидемиологична ситуация с COVID-19 в државата, която се характеризира с намаляване на броя на новите случаи.

Република Северна Македония намалява продължителността на вечерния час

В препоръките се посочва, че остава задължително носенето на маски в обществения транспорт, в таксита и всички затворени пространства.

Позволява се присъствието на публика на открити спортни прояви до 30 процента от общия капацитет посетители. Премахва се забраната на събиране на до четирима души на обществени места. Увеличава се броят на хората, които могат да седят на една маса в ресторантите от 4 на 6, препоръчва се премахване на мярката за работа на смени и от разстояние. Полицейският час продължава да действа до 15 юни, допълни БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини