Повече от половината германци са недоволни от действията на властите за борба с пандемията, показва проучване

  • 29 май 2021 17:50

  • 887
  • 1
Повече от половината германци са недоволни от действията на властите за борба с пандемията, показва проучване
© Getty Images/Guliver (архив)

Над половината германци продължават да не са доволни от начина, по който правителството управлява кризата с коронавируса въпреки напредъка на ваксинациите, разхлабването на ограниченията и намаляването на заразяванията. Това показва проучване, цитирано от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Според допитването, проведено от социологическия институт "Югав" за ДПА, 24 процента от германците са "много недоволни", а 30 процента са "по-скоро недоволни" от действията на правителството. Анкетата показва, че едва 6 процента са "много доволни", а 35 процента са "по-скоро доволни". Пет процента не са дали мнение.

Проучването, в което са участвали 2085 души от 21 до 24 май, обаче дава и повод за оптимизъм на правителството на канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в момент, когато Германия се готви за национални избори през септември.

Прокуратурата в Германия разследва измами с безплатните тестове за коронавирус

През март 65 процента от германците са били недоволни от справянето с коронавируса, а 30 процента са били доволни.

Единствено сред привържениците на управляващия консервативен блок на Меркел делът на доволните превишава този на недоволните - според най-новите социологически данни това съотношение е 62 на 36 процента.

Сред поддръжниците на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" недоволните са 84 процента, показва допитването, отбелязва БТА.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.29 | 18:19

1
Я па тия, заключваш ги под домашен арест за година и половина, ваксинираш ги доброзорно, разрушаваш им работата, а те недоволни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини